Saturday, October 20, 2012

Alimentatie corecta inainte si dupa sala

Spertul inseamna viata sanatoasa dar pentru rezultate maxime trebuie combinat cu un regim alimentar adecvat si cu un program de odihna regulat. Sunt singur ca ai auzit destul de des " nu trebuie sa mananci inainte si dupa sala " ceea ce este foarte gresit deoarece mareste riscul de scadere a masei musculare !

Ce trebuie sa mancam inainte de antrenament

Inainte de antrenament este recomandata combinatia de proteine si carbohidrati. Proteinele ii da o mai mare rezistenta muschilor in timpul antrenamentului iar carohidrati iti da o energie mai mare. O alimentatie buna pentru masa musculara poate contine : cereale integrale, orez, carne de pui, fructe, paste. Evita pe cat posibil alimentele bogate in grasimi deoarece organismul se lupta cu o astfel de alimentatie si pierdeti energie.

Ce trebuie sa stiu

Evitati produsele bogate in zaharuri : ex( bomboane, ciocolata) si bauturile carbogazoase.

Bananele si cerealele integrale dau o rezistenta fizica foarte buna. Inainte de inceperea antrenamentului poti manca un baton cu cereale pentru a-ti creste energia pe timpul antrenamentului.

Nu uita ca si consumul de apa este foarte important. Consumati cat mai mult apa inainte, in timpul si dupa antrenament.

Ce trebuie sa mancam dupa antrenament

Dupa terminarea antremantului este indicat sa mananci dupa 1h timp in care trebuie sa bei multe lichide pentru a recupera pierderile in timpul antrenamentului. Pentru ca organismul sa nu recastige caloriile pierdute in timpul acestuia este recomandata o alimentatie usoara.

Este recomandat sa consumi si legume, de aceea cele mai importante sunt salatele sau legumele la gratar. Poti sa consumi si putina carne de pui la gratar sau peste. Poti consuma si fructe dar asigura-te ca acele fructe au mai multa glucoza decat fructoza deoarece fructoza creste nivelul de zahar din sange.

1 comment:

  1. Copyright to http://teen.unica.ro/detalii-articol/stiri/alimentatia-corecta-inainte-si-dupa-exercitiile-la-sala.html

    ReplyDelete